Grootkeukentechniek
Voor de rubriek KIEKDAN! zijn we dit keer op bezoek geweest bij Nick Berends van Grootkeukentechniek Nederland.
Nick is ongeveer 10 jaar geleden begonnen als Food Equipment Groep in Hengelo met 2 compagnons.
In 2020 heeft hij zijn compagnons uitgekocht en is vlak voor de uitbraak van Corona voor zichzelf begonnen in Losser.
De bestaande klanten uit de zorgverlening hebben hem tijdens de moeilijke corona periode gesteund en hem door deze moeilijke periode heen geholpen.
Hij heeft zijn Zorgklanten in de omgeving van Nijmegen - Barneveld en Arnhem (40 afdelingen met ieder een eigen keuken).
Momenteel werkt Nick met 1 Fulltime kracht en 3 ZZP-ers als monteur.
Ook voor hem is het moeilijk om vast personeel te vinden.
Zijn marktgebied bestaat voornamelijk uit het hogere segment.
Nick werkt uitsluitend met A-merken, waarvan Rational en Hobart het grootste deel zijn.
Het grote voordeel hiervan is dat het mogelijk is om snel storingen te verhelpen omdat diverse onderdelen op voorraad liggen.
Nick beperkt zich uitsluitend tot bedrijfskeukens, de werkwijze gaat als volgt:
Als het pand leeg is meet een laser de hele ruimte per wand op, en stuurt dat 3D print naar de I-Pad. Het in tekenen wordt door een extern bureau gedaan.
Voor het plaatsen van een complexe keuken wordt deze eerst in de werkplaats in elkaar gezet om te kijken of alles past. Daarna gaat ie naar de klant.
Het traject voor het plaatsen van een keuken van begin tot einde duurt ongeveer een jaar.
Het plaatsen van de keuken duurt ongeveer 1 week en het afwerken 2 tot 3 dagen met 3 personen.
Op locatie wordt er naadloos aan elkaar gelast.
Nick komt op de meest bijzondere plekken hij heeft Strandtenten in Scheveningen in onderhoud.
Ook plaatst hij keukens in boten (zeg maar Jachten), daarvoor kan het zijn dat hij naar het buitenland moet.
Hierbij is het van groot belang dat alles goed voorbereid is, en dat alle onderdelen vooraf verzonden worden.
Tijdens dergelijke klussen gaat zijn minicontainer die ingericht is als complete werkplaats mee.
De kracht van Grootkeukentechniek Nederland is zijn grote ervaring en hij wil de beste zijn. Als er iets niet aanwezig is, dan maakt hij het zelf of zoekt een oplossing. Hij probeert zoveel mogelijk met lokale leveranciers te werken waaronder Bloemen Ventilatie uit Losser. Voor maatwerk heeft hij een leverancier die gespecialiseerd is in RVS keukens.
Wij vragen hem hoe hij de toekomst ziet daarop antwoordt Nick: “Ik wil graag groeien naar 5 à 6 werknemers, waarvan 3 monteurs in vaste dienst”
Hij heeft dan de tijd om stagiaires te begeleiden die eventueel bij hem in dienst kunnen.
Er zijn binnen zijn bedrijfstak veel mogelijkheden om opleidingen te volgen.
Zelf kan hij dan meer kantoorwerk doen onderhoud etc. plannen en voorbereidingen treffen.
Tot slot nemen we nog even een kijkje in zijn werkplaats, die er opvallend netjes uitziet.
Hij laat de opslag van 2e hands onderdelen en machines zien, die niet langer dan een jaar in de stelling blijven staan en dan doorverkocht worden aan een opkoper.
Ook staan de Karts van vader en zoon in de opslag, en natuurlijk de gewonnen bekers.
Dank je wel voor de ontvangst en het enthousiasme waarmee je ons het verteld over je bedrijf.




